Assalamualaikum, sempena nama blog penggemar ubi kentang ini t-Qa nak kongsi cara membuat kentang putar. Jom cuba. Lepas dah cuba buat dan menjadi, dah tak payah ke KFC dah beli kentang putar....kita putar2 guna blender kat rumah je. kan save duit xdela berlaku pembaziran :) hehehe
Ingredients
1) Kentang tanpa kulit (2 biji)
2) Susu segar (1/2 cawan)
3) Whip cream (1/2 cawan)
4) Marjerin (secukupnya)
5) Serbuk lada putih (secukup rasa)
6) Garam (secukup rasa)
Directions
Potong dadu kentang.
Rebus kentang hingga lembutAngkat dan sejukkan kentang di dalam air berisi ais.
Kisar dan hancurkan kentang bersama susu dan krim hingga sebati.
Letakkan di dalam mangkuk, dan campurkan bersama marjerin, garam, dan serbuk lada putih.
Kacau sebati sebelum dihidang bersama sos cendawan.
SELAMAT MENCUBA
2 comments:
saye pon sukee jugee ubi kentang dalam sup ayam masakan mak sy!!! ngeee~
tulaaa sup ayam kentang kat cafe canselori pon not bad....kentang tu wajib ambik time lunch :)
Post a Comment